Klassiska maraton

Ett maraton är ett långdistanslopp som genomförs på gator, oftast i stadsmiljö. Längden på banan är 42,2 kilometer och avverkas i en etapp, utan stopp. Världsrekordtiden för ett maratonlopp är 2:02:57 och innehas av Dennis Kimetto, vilket sattes i Berlin år 2014.

Att tillsammans med andra, som har samma intresse för maraton, resa runt och springa maraton gör att man blir mer motiverad och kan stötta varandra när det gäller träning och förberedelser inför loppet. Med en gemensam strategi för hur loppet ska genomföras kommer man lättare i mål. Det är väl känt att ett team med samma mål lättare uppnår resultat, vilket de som vill gå en kurs med teambuilding Stockholm kommer att lära sig.

Det arrangeras 100-tals maraton världen över, men det finns vissa maraton som lockar mer än andra, de allra största och mest klassiska maratonloppen. Nedan följer några av de mest populäraste maratonloppen.

New York City Marathon
Datum: 1 november 2015
Antal deltagare: cirka 50 000

New York City Marathon är världen största och mest populäraste maraton. Med upp till 50 000 deltagare och med cirka 2 miljoner i publiken är detta en stor folkfest och en fantastisk upplevelse. Loppet går igenom stadsdelarna Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx och Manhattan.Klassiska maraton 22

Berlin Marathon
Datum: 27 september 2015
Antal deltagare: drygt 40 000

Berlin Marathon är det näst största maratonloppet i världen och har en bana med perfekta förhållanden som ofta bäddar för nya världsrekord. Banan går förbi många av Berlins sevärdheter med en bra publik som gör maratonloppet till ett minne för livet.

Boston Marathon
Datum: 20 april
Antal deltagare: cirka 25 000

Boston Marathon är väldens äldsta återkommande maraton och tillhör ett av de maratonlopp som man bara måste genomföra någon gång i livet. En vacker rutt som går genom små byar, naturområden och som avslutas i Bostons centrum där en enastående publik lyfter fram deltagarna i mål.

London Marathon
Datum: 26 april
Antal deltagare: cirka 40 000

London Marathon är ett av de snabbaste maratonloppen och går genom Greenwich, Cutty Shark, över Tower Bridge vidare förbi Towern med målgång framför Buckingham Palace. Ett populärt maraton med en stor och hängiven publik.

Paris Marathon
Datum: 12 april 2015
Antal deltagare: cirka 50 000

Paris Marathon genomförs under våren och går från Triumfbågen, utmed Champs Elysées och längs floden Seine. Man passerar bland annat sevärdheter som Eiffeltornet och Notre Dame. Under loppet passerar man Paris gastronomiska stadsdel där man blir bjuden på ost och vin, om man vill ha. Tyvärr har Paris Marathon inte så överväldigande stor åskådarskara, men den som finns hjälper till att stötta deltagarna.

 

Taggar: , , , ,

 

Fler artiklar om Maraton