Tävlingen Fotrally

Är du en tävlingsmänniska in i själen? Har du sprungit maratonlopp, utfört ett ironman eller cyklat runt Vättern? Eller är du kanske en fullkomlig nybörjare i tävlingssammanhang? Oavsett vad kanske ett fotrally kan vara något för dig. Det absolut viktigaste är att du tycker om att gå mycket men det är en klar fördel om du har någon form av grundfysik. Kanske brukar du jogga varje söndagsmorgon eller så cyklar du till och från affären. Ett fotrally är ingen dans på rosor men eftersom det är ett lopp du kan utföra i lag kan det vara en rolig aktivitet för kompisarna att testa på.

En fysisk prestation för ett välgörande ändamål

Ett fotrally går ut på att man går tills man inte kan gå längre. Tillsammans med sina medtävlande befinner man sig ständigt mellan två bilar som rör sig i 5 kilometer i timmen. Man får inte lov att passera den första bilen och man får inte lov att hamna bakom den sista. Förutom det finns i stort sett inga regler. Du får gå, springa, hoppa och krypa, så länge du håller dig innanför bilarna. Vinnaren är den som fortfarande går när alla andra slutat. 2016 använde en deltagare fotrallyt som ett sätt att synas och samlade in pengar till hemlösa barn. Vinstpotten låg då på 50 000 kronor.

Dygnet runt i ur och skur

Fotrally 2016 pågick i över 3 dygn och till slut stod PerOla Axelsson som vinnare. Att orka röra sig så länge är en prestation i sig själv, men att göra det oavsett om solen skinner eller regnet står som spö i backen är imponerande. Vill man inte gå själv är det som tidigare nämnt tillåtet att också tävla i lag. För nybörjaren kan det kännas skönt med stödet lagkamraterna ger. När tävlingen är avslutad, oavsett om du står som vinnare eller inte är det dags att unna sig något extra. Varför inte åka på en solsemester? Låta fötterna vila lite. När du kommer hem är det bara att växla dina eur till sek igen och börja planera nästa års lopp.