Maratonlopp på den amerikanska kontinenten

Det finns en mängd maratonlopp att springa under sin livstid bara i Europa, men för den som vill färdas lite längre, och springa maratonlopp på andra sidan Atlanten, kan det vara värt besväret. Det finns nämligen också en mängd maratonlopp i Amerika som borde finnas med på varje löpares önskelista, av en eller flera anledningar.

Ett sådant lopp är LA Marathon, som går av stapeln i Los Angeles i Kalifornien i februari varje år. Ungefär 22 000 löpare kommer till staden för att genomföra loppet årligen, och det är ett bra sätt för svenska maratonlöpare att hålla igång under en period då vinter fortfarande råder i Sverige. Förutom det fördelaktiga klimatet är LA Marathon värt en resa för att man har stor chans att få se några av sina favoritskådespelare och kändisar i massan av löpare. Bara några kända namn som har genomfört loppet är Sean Astin (känd från bland annat Sagan om Ringen-filmerna) och Gordon Ramsay. Även om du inte får syn på några idoler kommer du garanterat att få se de främsta turistmålen i Los Angeles, som Chinatown, Hollywood och Santa Monica Beach.Twin-Cities-Marathon-2006-Minneapolis

Ett annat amerikanskt maratonlopp värt den långa resan är Twin Cities Marathon. Som namnet antyder går detta lopp mellan två städer, då starten går i Minneapolis, och målgången är i St Paul. Arrangörerna menar att deras lopp är det vackraste stadsmaratonloppet i USA, och kanske har de en poäng, då loppet går runt fyra sjöar och längs Mississippifloden.

Om man vill ta sig längre norrut på kontinenten, och in i Kanada, ska man springa Toronto Waterfront Marathon, som går längs med Lake Ontarios strand. För att vara ett stadsmaraton har loppet relativt få deltagare, runt 4 000, vilket ger möjlighet till ett bra resultat, samtidigt som man kan njuta av den kanadensiska naturen.

Även om det är viktigt att träna mycket och länge inför ett maratonlopp, finns det ingen träning man kan göra kvällen innan loppet som kommer att göra skillnad för ens prestation. Kvällen innan gäller det istället att äta, så att man har tillräckligt med energi i kroppen, och sova, så att man är fullt utvilad när startskottet går. Det blir lättare att sova ordentligt om man har en bekväm kontinentalsäng, och du hittar sängar för alla smaker på Sleepo.se.

 

Taggar: , , ,

 

Fler artiklar om Maraton